One Drive

OneDrive for business er ditt personlige lagringsområde i "skya" som bare du har tilgang til. OneDrive erstatter H:-området, eller C: (lokalt på PC-en). OneDrive erstatter Mine dokumenter eller Dokumenter. Du kan dele dokumenter og filer med andre, eller synkronisere dem til PC-en din og redigere dem når du ikke er koblet til internett. Du kan også lese dokumentene fra telefon eller nettbrett.

Fordelen med OneDrive er at du alltid får tilgang til dokumentene fra en nettleser, PC eller mobil når du har tilgang til internett, Når du synkroniserer dokumenter, har du også tilgang til dem lokalt uten internett, og du kan være sikker på at de oppdateres i "skya" så fort du har nettilgang igjen.

Med OneDrive for Business er filene trygt lagret i "skya". Du kan bytte PC uten å være redd for at dokumentene forsvinner, du får tak i dem fra hvor som helst.

Du skal bruke OneDrive for business når:

  • Du ønsker å ha dokumenter i skya som bare du skal ha tilgang til
    • Dokumenter som du plasserer i OneDrive for Business er private før du dele dem. OneDrive for Business er det stedet hvor du skal lagre og opprette kladdedokumenter eller personlige dokumenter som ingen andre skal se (ennå). 
  • Du har tenkt å dele filer enkeltvis i en kortere periode.
    • Hvis du for eksempel skriver et dokument, og vil at noen kolleger skal se gjennom det for deg. I dette tilfellet venter du at mottakerne bruker dokumentet én gang uten å ha bruk for mer informasjon om lagring eller kontekst. Alt de trenger er en kobling til dokumentet og redigeringstillatelse.

OneDrive er en del av Office 365, og fungerer litt som Dropbox, Google Drive, osv., som mange bruker i privat regi.

Les mer og få veiledning her.